Our Business is Streaming Yours!

Pride Stream tijdens Gay Pride 2015


De webcasting-divisie van NEP realiseert een virtuele 360-graden beleving van de Gay Pride 2015.

Tijdens de Gay Pride 2015 lanceerde het Media Bureau N=5 de Pride Stream voor KPN. Pride Stream biedt een 360 graden ‘on board’ beleving in video en audio van de Gay Pride, zodat iedereen, ook mensen die wel willen maar niet kunnen, niet mogen of niet durven, de Amsterdam Gay Pride live konden meebeleven.

Op de website Pridestream.org kon iedereen wereldwijd vanaf elk device inloggen en via een stream en virtueel meevaren met de botenparade. Een volledige 360 graden camera gaf zowel beeld als geluid weer: de muziek op de boot en de juichende mensen langs de kant kunnen zo ervaren worden door iedereen, alsof zij zelf werden toegejuicht!

Doelstelling
Het doel was om zoveel mogelijk bezoekers vanuit zoveel mogelijk verschillende landen te bereiken.

Techniek

In nauwe samenwerking met N=5 en MediaMonks verzorgde NEP de techniek aan boord en aan de wal. De webcasting divisie van NEP verzorgde met haar partners Chain en Encircle de complete technische inrichting voor deze productie:

Technisch projectmanagement – LED en audio techniek  – 360 graden camera  – 360 graden camera backup locatie – Video verbindingen  – Eindregie  – Streaming – Communicatie   – Spanningsvoorzieningen.

Resultaat
De live stream werd vanuit meer dan 120 landen bekeken, en de live stream werd meer dan 60.000 x opgevraagd. De boot was vooraf en tijdens het evenement voortdurend in het nieuws te zien en wereldwijd werd er via de social media aandacht aan besteed.
Lees hier het volledige persbericht >

Next Post

Previous Post

© 2020 NEP The Netherlands – Webcasting

Our Business is Streaming Yours!

Facebook
Twitter
LinkedIn