Our Business is Streaming Yours!

Proloog voor Tour de France 2015

NEP Webcasting Proloog voor Tour de France 2015
Webcasting verzorgt proloog voor Tour de France 2015 voor KvK.

Voor de Nederlandse Kamer van Koophandel organiseerde Webcasting samen met Nspyre en Zepcam een live demonstratie in het Beatrix Theater Utrecht, als proloog voor de Tour de France 2015, om inzicht te geven in alle innovatieve mogelijkheden om wielrenners live te kunnen volgen.

Koers van de Toekomst
De demo bestond uit een racefiets die werd voorzien van een camera voor hoge kwaliteit beelden vanaf de rijdende fiets en een motor met cameraman die de wielrenner registreerde. Met behulp van de LiveU Broadcast Backpack werd de verbinding gelegd tussen de motorcombinatie en de regie in het Beatrix Theater, waar de verschillende bronnen gelijk gelegd werden door de technici van Webcasting. Behalve de camerabronnen werden ook de gegevens van de wielrenner, zoals het parcours in Google Maps, de snelheid, hartslag, RPM etc., live grafisch weergegeven in beeld.

De delegatie van de KvK kon het parcours van de wielrenner live op beeldscherm volgen; van de start tot het moment dat hij het theater binnen kwam fietsen. Prographics zorgde ervoor dat alle bronnen overzichtelijk in één scherm te zien waren. TEAM verzorgde de cameraregie en registratie.

Hieronder een overzicht van de bronnen die bij elkaar gebracht werden voor een complete ervaring van de Koers van de Toekomst:

Bron 1: Video van Zepcam, een 4G camera gemonteerd op een racefiets. Beeld komt binnen op een webpagina en wordt omgezet naar HD-SDI.

Bron 2: Grafisch gevisualiseerde metadata verzorgd door Nspyre zoals snelheid, hartslag, RPM, etc. Deze informatie komt ook binnen op een webpagina en wordt omgezet naar HD-SDI.

Bron 3: Locatie van de wielrenner. Deze informatie komt binnen op dezelfde pagina van Nspyre maar beiden kunnen apart geschakeld worden en gecombineerd met overige beelden.

Bron 4: LiveU signaal van de motor komt als HD-SDI binnen op LiveU ontvanger.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 NEP The Netherlands – Webcasting

Our Business is Streaming Yours!

Facebook
Twitter
LinkedIn